« Tagasi

"Millal me jälle sõidame?"

V. Kaup, G. Kaselaid  Kiir(1961), 11. november

 

Põltsamaa Lasteraamatukogu IV kvartali tööplaanis oli premeerida oma paremaid lugejaid teatrikülastusega Tallinna. 29. oktoobri hommikul juba kella seitsme  paiku oligi raamatukogu tulvil väikestest reisijatest. Sauga-onu juhtis bussi ette ja algas sõit Tallinna poole.

Bussis vestlesime teemal "Kuidas käituda?". Kõik istusid korralikult, et oma riideid mitte ära kortsutada ja hiljem linnas piinlikkust tunda

Tallinna jõudsime paar tundi enne etenduse algust. Seda aega kasutasime linnaga tutvumiseks. Nägime Linda kivi, lennuvälja lennukitega, heitsime Russalka juurest pilgu merele, vaatlesime Viru väravat, Toompea lossi ja uut kaubamaja.

"Estonia" teatri tädid ja onud valmistasid meile veidi pettumust: väljakuulutatud balleti "Põhjamaa unenägu" asemel lavastus "Rigonda", mis on loodud Lacise lõunameresaarte ainelise jutustuse alusel.

Kõik lapsed nägid esmakordselt tõelist balletti ja metslaste tantse. Nende küsimustel  polnud piiri. Head meelt tegi, et kohanäitajatädi kiitis lapsi korraliku käitumise eest

Tagasisõit oli väga lõbus, tuju hea, laul laksus. Üks küsimus jäi aga laste huulile: "Millal me jälle sõidame?"