« Tagasi

"Noorustuli" käis külas

Mare Roostar  Punalipp(1977), november.

 

Jõgeva keskraamatukogu raamatuklubi "Noorustuli" tegutseb juba neljandat aastat. Sellel sügisel otsustasime luua sõprussidemed H. Pöögelmanni nim kutsekeskkooli kirjandushuviliste noormeestega.

14. oktoobril oli kutsekeskkoolis väike peoõhtu, kus meie klubi oma töid-tegemisi tutvustas. Ettekannetes osales terve ring. Õhtu alustasime ja lõpetasime oma klubi hümniga, mis valmis alles sellel sügisel. Lihtne ja lõbus "Oi raamat, raamat, raamat" viisil "Meil on üks tore tädi" hakkas meie võõrustajatele nii meeldima, et seda võis terve ülejäänud õhtu jooksul siit ja sealt nurgast kuulda.

Eeskava oli kujundatud elava ajalehena. Toimetaja tööd tegi "Noorustule" president Virve Mihkelson. Ettekandele tulid kirjandusrubriik, rubriigid "Vöötrada", "Põllumeeste veerg" ja "Välismaa koolinoortest". Näidendid vaheldusid lõbusate lühiteadete ja luuletustega. Oma loomingut esitas Sirje Saviauk. Kustas Põldmaa loodusõhtust rääkis Ülle Kimask.

Kõige suurema menu osaliseks sai meie väike tubateater. Esitasime kaks draamaetendust "Rinaldiini" ja "Ritter Evald" ning lühiooperi "Mäeotsa talu". Juhtus ka väikesi viperusi. Nii nottisid Rinaldiini ettevõtlikud sõdurid kurjad röövlid liiga ruttu maha ning vaene Rinaldiini ei osanud ajaga midagi peale hakata. Mäeotsa talu kuri krants unustas saapad hambusse võtmata ning tulivihane peremees pidi oma agaruses talupoisi päriselt maha lööma.

Õhtu kordaminekut kinnitas publiku tormiline aplaus. Loodame, et meie ettekandeid kuulates tekkis nii mõnelgi kutsekeskkooli noormehel mõte astuda klubi liikmeks.