« Tagasi

Kirjandushuvilised!

Vaike Oro  Vooremaa(1989), 14. november, nr. 133, lk. 1.

 

10. novembril algas järjekordne raamatukogukuu, mis seekord läheb deviisi all "Eesti raamat ühendab meid".

See peaks tähendama, et me saaksime lugeda kõike seda, mis on eesti autoritelt ilmunud kogu maailmas. Kahjuks ei ole see veel võimalik. Kindlasti olete lugenud, et Kanada eestlased saatsid meie raamatukogudele suurema hulga Välis-Eesti autorite teoseid. Kõik need olid aga suunatud endistele maakondaderaamatukogudele ja et meie nende hulgas pole, siis sel teel ei õnnestunud meil midagi saada. Ka ei ole antud rajooni poolt ühelegi meie rajooni raamatukogutöötajale võimalust sõita kas või oma raha eest (nagu see võimalus on olnud mitmeski teises rajoonis), et tuua ise raamatuid, sest just nende saatmisega ollakse sealpool hädas.

Päris ilma me ka jäänud ei ole. Kasutades isiklikke kontakte, olid selles Toronto saadetises raamatud otsesihitusega Põltsamaa raamatukogule. Rahvusraamatukogu andis ka veidi lisa juurde ning nüüd on meilgi keskraamatukogus Põltsamaal olemas väike fond raamatuid ja ajakirju Välis-Eesti autoritelt.

Raamatukogukuu puhul on need välja pandud meie lugemissaali ning nendega saab tutvuda (raamatukogu on avatud ka pühapäeval).

Pärast raamatukogukuud hakkame raamatuid ka koju laenutama ja mitte ainult Põltsamaal, vaid võimalusle piires kogu rajooni rahvale.

Samuti on ilmunud väike üle- vaatebrosüür "Kahe viimase aasta kümne Eesti paguluskirjandus", millega saab samuti tutvuda raamatukogudes.

Küllap on meie raamatukogudel selle kuu jooksul plaanis ka mõni raamatuüritus. Keskkogu koos raamatuühinguga tahab teha detsembri algusepoole järjekordse Vooremaa kirjanduspäeva. Et teada saada, kus ja millal üritus toimub, selleks jälgige reklaami.