« Tagasi

Lugupeetud kirjandushuvilised

Vaike Oro  Vooremaa(1989), 3. oktoober, nr. 116, lk. 2.

 

Kindlasti ei tea teist suurem osa, et igal rajooni keskraamatukogul on lisaks raamatukogude londidele olemas ka oma vahetuskogu. Nii on see ka meie rajoonis.

Sinna on korjatud selline kirjandus, mille eksemplaarsus raamatukogudes oli liiga suur, s.t. neid raamatuid loeti vähe. Kuid sellesse hoidlasse said ka need raamatud, mis toodi likvideeritud raamatukogudest. Nimetatud esimese osa oleme peaaegu kõik üle andnud Tallinna vahetusdepoosse, kuid palju on alles selliseid raamatuid, mida me pidasime väärtkirjanduseks ega raatsinud ära anda.

Nüüd võttis Eesti NSV Riiklik Kultuurikomitee vastu otsuse (käskkiri nr. 244, 9. juunist 1989), et raamatukogud võivad müüa oma vahetuskogudest raamatuid elanikele (raha jääb raamatukogudele uute raamatute muretsemiseks) .

Kui kedagi huvitab meie müügifond, siis selle kohta saab teavet Põltsamaalt keskraamatukogust (komplekleerimisosakonna telefon 51310). Kõige parem on muidugi ise kohale tulla, sest osakonnas asub fondi kartoteek, mille järgi saab raamatuid valida. Kahjuks ei ole meil sellist ruumi kuhu kõik raamatud korraga ostmiseks välja panna.

Nii et seekord ootab raamatukogu peale laenutajate ka raamatuostjaid.