« Tagasi

Raamatukogupäevad 94 "Laps ja raamat" 20.-30. oktoober

Rutt Rimmel Vali Uudised(1994), 14. oktoober, nr. 26. lk. 4.

 

Tänavustel raamatukogupäevadel on suurem tähelepanu pööratud laste lugemisele. On ju raamatut lugev laps investeering tulevikku.

Eesti Lasteraamatukogu on kuulutanud 20. oktoobri ettelugemise päevaks "Loeme koos". Me kõik vajame hingesidet inimeste ja põlvkondade vahel. Las sel päeval räägivad raamatud. Las suured loevad ette väikestele ja vastupidi.

Põltsamaa Lasteraamatukogu on valinud ettelugemiseks muinasjutte laste enda sulest. Need on auhinnatud võistlustööd, mis on saadetud nelja aasta jooksul konkursile "Olen ise muinasjutuvestja". Ettelugemispäeval loevad neid koolis klassides lapsed ise üksteisele ette, lasteaedades aga kasvatajad. Nii jõuavad paljud huvitavad ja seni veel tundmata muinasjutud meie lasteni. Autorite hulgas on Mariliis Aigro (Põltsamaait), Merili Markson, Krista Uuna, Agnes Pajumägi (Adaverest) jt.

Mudilasi kuni 6 - aastani kutsume 20. oktoobril kell 18 lasteraamatukokku muinasjutuõhtule. Kaasa võiks laps võtta värvi pliiatsid , et pärast joonistada kuuldud muinasjutust pilte. Emad - isad saavad samal ajal täiskasvanute osakonnas kuulata uudiskirjanduse tutvustust. Sellele üritusele on oodatud ka kõik teised raamatuhuvilised.

Algklasside õpilastele (3. - 6. kl.) korraldab lasteraamatukogu AV (audio - video) - viktoriini, mis kujutab endast kirjanduse tundmisel, tähelepanuvõimel ja nutikusel põhinevat teadmiste kontrolli. Viktoriinile soovijatel tuleb end eelnevalt registreerida raamatukogus, kus igale võistlejale antakse osavõtukaart. Registreerida saab kuni 20. oktoobrini.

Ulatuslikumaks raamatunäituseks on rändnäitus meie põhjanaabriteit: " Soome laste populaarteaduslik kirjandus". Täiskasvanutele on mõeldud väljapanek" Tee lasteraamatu juurest väärtkirjandusse", mis tutvustab neid eesti kirjanikke, kelle loomingus on raamatuid nii väikestele kui suuurtele.

Raamatukogupäevade aegu pakume ka odavalt müüa vanemaid, kuid heas korras raamatuid nii lastele kui täiskasvanuile. Müük toimub lasteosakonnas juba alates 17. oktoobrist kella 9 - 17, laupäevadel kella 10 -15.

Kutsume kõiki osalema 20. - 30. oktoobrini toimuvatel raamatukogupäevadel. Olgu see siis ettelugemise päev või raamatututvustuse õhtu, näituste külastamne või soodsalt ostetud raamat.