« Tagasi

Raamatukogupäevad lasteraamatukogus

Rutt Rimmel Vali Uudised(1996), 6. november, nr. 85, lk. 8.

 

Lõppenud on üle-eestilised raamatukogupäevad. mida tähistatakse igal aastal 20.-30. oktoobrini. Tänavuste päevade deviisiks oli "Raamatukogud infoühiskonnas". Kahtlemata on raamatukogud praegu, tulevikus aga veelgi enam, etendamas olulist rolli info hankimisel. säilitamisel ja edastamisel. Lasteraamatukogu ülesandeks on valmistada ette lapsi orienteeruma üha kasvavas infotulvas, eelkõige aga õpetada neid kasutama raamatukogu vajaliku teabe hankimisel. Selleks tuleb laps tuua (meelitada) raamatukokku, harjutada teda raamatukogus käima, kujundada temas harjumus saada siit kätte vastus oma küsimusele. Just raamatukogu reklaami eesmärki teenisidki Põltsamaa lasteraamatukogu selleaastased raamatukogupäevad.

Igal pärastlõunal näidatud täispikk multifilm tõi raamatukogusse hulgaliselt lapsi. Meelitajateks olid W. Disney parimad filmid nagu "Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi", "Bambi", "Lõvikuningas" jt., aga ka ungarlaste põnevusfilm "Kassilõks". Viimase päeva üllatusfilmiks oli tuntud multifilmiseriaali järgi tehtud mängufilm "Perekond Ränirahn".

Filmi oodates võisid lapsed tutvuda raamatunäitustega "Tähistame raamatu sünnipäeva - "Tom Sawyeri seiklused" 120" Mark Twaini loomingust ja "Tarkus tarviline vara", mis kujutas endast väljapanekut populaarteaduslikest

lasteraamatutest. Lugemissaalis sai tutvuda "Koolibri" uute lasteentsüklopeediatega ning "Varraku" mammutsarja "Aken maailma" esimeste teostega. Teatmeteoseid saab ka koju laenutada, kuid enamusele on juba kujunenud järjekord.

Dekaadi päevade jooksul külastas lugemissaali 395 ja laenutusosakonda 457 last, mis on tavaliste päevadega võrreldes tunduvalt rohkem. Ootuste kohaselt ei tuldud ainult filmi vaatama vaid leiti midagi meelepärast ka, lugemiseks. Arvud kõnelevad enda eest kui septembris oli kojulaenutusi 1789, siis oktoobris 2719.

Kogu üritus lõppes loteriiga kus raamatukogupäevade aegu lugemissaali külastanud laste vahel loositi välja pisiauhindu.