« Tagasi

Austatud lugeja

Siiri Õunap Vali Uudised(1998), 23. oktoober, kultuurilisa, n. 82.

 

20 -30. oktoobrini on toimumas iga-aastsed raamatukogupäevad. See traditsioon on kestnudjuba pea kakskümmend aastat. Just viimastel aegadel on raamatukogud raamatukogupäevi kasutanud eelkõige võimalusena esitelda end avalikkusele, teha omamoodi reklaamikampaaniatki.

Igal aastal on raamatukogupäevad toimunud erineva lause all. Tänavuseks juhtlauseks on: "Raamatukogud õpikeskkonna osana" ehk lahti seletatult tähendaks see eelistada õppijat. Üha rohkem on hakatud rääkima raamatukogude rollist haridusautustena ning raamatukogust kui eluaegse õppimise kohast.

Loomulikult ei ole kuhugi kadunud ka raamatukogude kui kultuuriasutuste funktsioonid - mida väiksem keskus, seda elutähtsam on raamatukogu. Tihti peale on ju raamatukogud ainsaks võimaluseks neile kelle kultuurilised vajadused on suured, kuid võimalusi neid rahuldada on vähe - ei ole majanduslikult võimalik käia teatris, kinos, pole raha, et tellida ajalehti, ajakirju, osta raamatuid.

Raamatukogulehekülgede toimetajana tänan "VALI Uuudiste" toimetust, kes andis meile võimaluse sisustada kultuurileheküljed ning töökaaslasi, kes kaastööd tegid.