« Tagasi

Konkurss "Olen ise muinasjutuvestja"

Rutt Rimmel  Vali Uudised (1995) 20. dets, lk. 8.

Lõppenud on Põltsamaa lasteraamatukogu poolt korraldatud laste loovkirjutamise konkurss "Olen ise muinasjutuvestja", kus tuli kirjutada ja kujundada kauniks raamatuks haldjamuinasjutt, kusjuures jutu alguslaused olid ette antud. Kokku laekus 30 võistlustööd Jõgevalt, Laiuselt, Lustiverest, Maarjast, Puurmanist, Põltsamaalt ja Sadukülast. Muinasjuturaamatuid hindas 9- liikmeline lastezhürii vanuses 10-12 aastat. Hinnati jutu sisu, raamatu kujundust ja üldist välimust. Esikohad jagunesid järgmiselt:

I koht TRIIN MAARAND ("Lugu kuningatütrest, haldjatest ja kurjadest röövlitest") Sadukülast;

II koht ANNELIIS TEREP ("Imehea haldjas Lotle ja tuhat pärlikeed") Põltsamaalt;

III koht HANNES KERT ("Imehea haldja lugu") Põltsamaalt.

Toredad võistlustööd olid ka Kristi Kübarsepal (Saduküla), Janis Kuusikui (Põltsamaa), Triin Kurvitsal (Laiuse) ja Katrin Koolil (Maarja).

Oma konkursi huvitavamate võistlustöödega otsustas Põltsamaa lasteraamatukogu osaleda ka Steni muinasjutuvõistlusel. Sten Roos oli Haapsalu poiss, kelle elu raske haiguse tagajärjel lühikeseks jäi. Steni ema ja isa kuulutasid 1992. a. välja poja mälestuseks esimese muinasjutuvõistluse. Tänavune on juba neljas. Meie maakonnast osalevad Haapsalus toimuval Steni muinasjutuvõistlusel Triin Maarandi, Anneliis Terepi ja Kristi Kübarsepa haldjalood. Tulemused selguvad H. Ch. Anderseni sünniaastapäevaks, 2. aprilliks.