« Tagasi

Raamatukogupäevad avatud!

Riina Mägi Vooremaa(1999), 23. oktoober.

 

Tänavuste üleriigiliste raamatukogupäevade avaüritus peeti Jõgeva Maakonna Keskraamatukogu korraldusel ja kõigi maakondade raamatukogutöötajate osavõtul Põltsamaa kiriklas.

Ürituse avas Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esimees Krista Talvi. Kokkutulnuid tervitasid Põltsamaa linnapea Margi Ein ja maavanem Margus Oro.

Järgnenud ettekannetes räägiti raamatukogude osast infoühiskonnas, 21. sajandi raamatukogust, veebiraamatukogust, aktuaalsetest probleemidest USA raamatukogudes ning raamatukogu ja selle töötajate imagost ilukirjanduses. Eesti raamatukogude tänasest olukorrast andis ülevaate kultuuriministeeriumi raamatukogude peaspetsialist Meeli Veskus.

Raamatukogupäevade avaürituste traditsiooniliseks koostisosaks on mälumäng, mille teemaks oli seekord eestikeelne uudiskirjandus ja kultuuriperioodika. Jõgevamaa esindus koosseisus Eha Läänesaar (keskraamatukogu), Tiina Kull (Adavere) ja Piret Narits (Jõgeva linnaraamatukogu) oli 14 võistkonna hulgas parim.

Iga -aastaseid üleriigilisi raamatukogupäevi korraldatakse Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu eestvedamisel. Tänavuse ürituse moto on "Raamatukogu ja raamatukoguhoidja kiiresti muutuvas ajas" ning tuleval nädalal toimub selle raames Rahvusraamatukogus teabepäev, millel kõneldakse raamatukogudest, autoriõigusest, lähenevast raamatuaastast ning kirjastajate ja raamatukogude koostööst, samuti raamatukogutöötajate kutse-eetika teemaline seminar.

Et raamatukogupäevade avaüritus oli pühendatud ka Põltsamaa raamatukogu 85. aastapäevale, siis järgnes sünnipäevapidu raamatukogus. Hinnalisima kingitusena andis Vaiko Sepper USA saatkonna juures tegutsevast USA infokeskusest üle kasutatud arvuti ja hulga väärtuslikku ingliskeelset teabekirjandust. Oma maakonna raamatukogutöötajate ja endiste kolleegide ringis peab maakonna keskraamatukogu funktsioone täitev Põltsamaa raamatukogu sünnipäeva tuleval reedel.

Raamatukogupäevade avaüritust toetasid raamatukoguhoidjate ühing, Kultuurkapital, Jõgeva maavalitsus, Põltsamaa linnavalitsus ja AS Põltsamaa Felix.