« Tagasi

10 aastat tööd raamatukogus

A. Kask  Kiir(1956), 4. oktoober, nr. 118, lk. 2.'

 

1. oktoobril möödus 10 aastat ajast, mil Olga Gutmann asus laenutajana tööle Põltsamaa Rajooni Raamatukogus. Raamatufond oli tol ajal vaid 500 eksemplari suur ning mahtus vabalt paarile riiulile. 10 aasta jooksul on kasvanud fond ligi 20 korda ulatudes praegu üle 10 000 ning täites 25 riiulit. Need raamatud on aga kõik enne lugejate kätte jõudmist Olga Gutmanni käe alt läbi käinud, saades vajalikud märgikesed ja numbrid ning kindla koha riiulil. Samuti on need raamatud tema poolt katalogiseeritud.

Paljud lugejad ei suuda kujutleda, kui suurt tööd ja visadust on kõik see nõudnud Olga Gutmannilt, seda enam, et kataloogi on tulnud selle 10 aasta jooksul 4 korda ümber teha kataloogimise määrustiku sagedase muutumise tõttu.

Lugejad tunnevad sm. O. Gutmanni raamatute laenutajana, kes tunneb kirjandust hästi ja on suuteline seda ka igaühele soovitama, arvestades selle või teise soove ning huvisid. Töös lugejatega on ta alati abivalmis, viisakas ja sõbralik. Seetõttu on lugejate arv selle aja jooksul kümnekordistunud .

10.aastase hoolsa töö eest avaldati O. Gutmannile Põltsamaa Rajooni TSN TK Kultuuriosakonna poolt käskkirjaga kiitust.

Soovime juubilarile palju edu ja õnne tema edasises töös rahva teenindamisel.