« Tagasi

Raamatukogukuu

Vaike Oro  Punalipp(1979), 14. november, nr. 133, lk. 1.

 

10. novembrist 10. detsembrini on raamatukogukuu. Sel ajal tahavad raamatukogud tutvustada kõigile om töid ja tegemisi. Tahaksime, et kõik inimesed teaksid, milliseid raamaturikkusi on võimalik kasutada.

Meie rajooni raamatukogude töös on viimaste aastate jooksul olnud palju kordaminekuid. Lõppenud 3-aastase sotsialistliku võistluse viimasel aastal suutsime ennast kolme esimese hulka töötada. Mitmed raamatukogud said endale remondiga uue kuue (Järve, Sadala, Adavere). Võime olla uhked oma kaadrile, sest meil on palju staazikaid ja eriharidusega töötajaid. Käesoleva aasta sügisel viisime täide oma soovi avada raamatukogu Siimustis. Ruumid andis Jõgeva EPT. Uue töötaja saime Varbevere raamatukogule ning kui remont valmis saab, siis on ka Varbevere rahval jälle võimalus saada kirjandust lugemiseks kodu lähedalt. Rõõmsaks teeb meid ka lootus, et rajooni kõige inetum raamatukogu - Voore - saab endale lähemal ajal uued ruumid. Nii on lubanud "Lembitu" kolhoosi juhatus ning nagu kuulda, on töid juba alustatud.

Mures oleme juba pikemat aega Jõgeva raamatukogu pärast. Loodame, et kõik lugejad jõuavad ära oodata, mil neid Jõgeval võtab vastu remonditud ja soe raamatukogu, halb on ka Pajusi ja Ranna raamatukogu välimus. Pajusi raamatukogu pärast oleme saanud kõikidel sotsialistliku võistluse aastatel miinuspunkte, sest lubatud remont on tegemata jäetud. Raamatukogu aga on tõesti eemaletõukava välimusega ja ega lugejana ei tahakski sinna hästi minna. Pajusis on aga väga agarad lugejad ja seepärast loodame, et lubatu kiiremini täidetakse.

Kõik raamatukogud ootavad teid, kes ei kuulu veel lugejate hulka, raamatukogukuul tutvust tegema meie raamatuvaradega.