« Tagasi

Noorsookirjanduse dekaad

Vaike Oro  Punalipp(1976), 21. oktoober, nr. 126, lk. 1.

 

Kommunistliku Noorsooühingu aastapäeva tähistamiseks viiakse tänavu 20.-30. oktoobrini Eesti NSV -s läbi noorsookirjanduse dekaad deviisi all "Olla ajastu väärilised".

Dekaadi ajal on rajoonis mitmeid huvitavaid kirjandus- ja kohtumisõhtuid.

22. oktoobril on Jõgeval "Hekto" klubi õhtu külaliseks kirjanik Mats Traat.

25. oktoobril kell 14 peetakse Jõgeva tuletõrjemajas lugejate konverents, kus on külalisteks "Loomingu" peatoimetaja Kalle Kurg, kirjanik Ain Kaalep ning Viljandi kultuurharidustöö kooli õpilased Sergei Jessenini poeemi "Anna Snegina" lavastusega.

26. oktoobril on rajoonis kirjanikud Veera Saar ja Raimond Kaugver. Kell 15 on Veera Saar , külaliseks Mustvees ja kell 18 Palamusel. Raimond Kaugver kohtub kell 16 lugejatega Põltsamaal kooperatiivi saalis ja kell 19 Jõgeva kultuurimajas.

28. ja 29. oktoobril on noortel lugejatel külas noorsookirjanik Robert Vaidlo

28. oktoobril viibib ta laste keskel Palamusel ja Jõgeval, 29. oktoobril Tormas ja põltsamaal.

28. oktoobril on ühiskondlikpoliitilise kirjanduse propaganda päev. Sel puhul on raamatukogudes välja pandud temaatilised raamatunäitused. Kui kõik kenasti laabub, võime oodata ka Andres Otsa sel päeval noortega kohtuma.

Suurematel üritustel müüvad raamatukauplused uudiskirjandust.

Peale kohtumisõhtute organiseerivad paljud raamatukogud mitmesuguseid kirjandusõhtuid. Põltsamaal on 21. oktoobril kirjandusõhtu tähistamaks Põltsamaa linnaks nimetamise 50. aastapäeva. Mitmetel raamatukogudel on plaanis luuleõhtud D. Vaarandi ja B. Alveri luulest jne.

Ootame kõikide kirjandushuviliste osavõttu dekaadiüritustest.