« Tagasi

Lasteraamatunädal

Vaike Oro Punalipp(1978), 11. aprill, nr. 42, lk. 1.

 

Tänavune lasteraamatunädal deviisi all "Oleme vääriline vahetus-sulle, komsomol" korraldati 3.-9. aprillini ning see oli pühendatud ÜLKNÜ 60. aastapäevale.

Suurim üritus oli raamatuühingu ja keskraamatukogu lasteosakonna organiseerimisel 4. aprillil Põltsamaa kultuurimajas kohtumine lastekirjanike Robert Vaidlo ja Uno Leiese ning kunstnik Ene Pikaga.

Külaliste toredat juttu kuulas ligi 400 õpilast peaaegu kõigist rajooni koolidest. Iga kool oli saatnud kohtumisele oma kirjandussõbrad.

Robert Vaidlo vestles lastega oma töödest ja tegemistest, luges katkendi uuest, ilmuvast raamatust ning vastas arvukatele küsimustele.

Ene Pikk rääkis oma tööst "Tähekese" kunstnikuna ja paljude lasteraamatute illustraatorina. Nähti ära ka uus "Täheke", kuigi see oli alles suurel poognal. Oli juttu ka sellest kuidas ühele või teisele raamatule pildid on joonistatud.

Saalis läks õige elavaks, kui Uno Leies oma suure kohvriga lavale astus. Lõbusate hüüatuste saatel tulid kohvrist välja kõikide laste tuttavad televiisoriekraanilt. Tipp ja Täpp, koer Krants, Siilipoiss, Hiireke, Karupoiss, kes just Põltsamaal talveunest üles, ärkas. Saalis ei jäädud enne rahule, kui ka hunt Kriimsilm koos kirjanikuga saalis ringi kõndis.

Põltsamaa keskkooli väikesed kirjandussõbrad esitasid põimiku Robert Vaidlo ja Uno Leiese loomingust, välja oli pandud raamatunäitus eesti populaarsest laste kirjandusest ning raamatupoe tädid müüsid soovijatele sületäite viisi lasteraamatuid.

Raamatunädala kohtumised aga jätkusid. Uno Leies kohtus Põltsamaa keskkooli kõige väiksemate lugejatega ning Robert Vaidlot ja Ene Pikka ootasid Jõgeva keskkooli õpilased. Reedel kohtus aga kirjanik Dagmar Normet kirjandussõpradega Voldi, Torma ja Mustvee koolis.