« Tagasi

Ise tehtud- hästi tehtud

Elgor Maasik  Noorte Hääl(1983), 5. oktoober.

 

Jõgeva keskraamatukogu korraldas luuleõhtu stsenaariumide konkursi. Osa võttis 20 rajooni raamatukogu.

Kui saabus aeg tibusid lugeda, leidis zürii, et saak õigustab lootusi tublisti: välja jagati kõlk auhinnad.

I auhinna pälvis Puurmani raamatukogu luuleõhtu stsenaarium "Aja sammud - elu sammud", autoriks Riina Rimmel. Töö võitis zürii poolehoiu oma terviklikkuse ja sügava, isegi filosoofilise sisuga. Professionaalse pilgu läbi osutus esikohatöö väga heaks, puuduseks loeti vaid seda, et luuleõhtu külastajaile on kava lahtimõtestamine raske ja publik ei tule lihtsalt esitatavaga kaasa. See-eest loodab auhinnakomisjon täit menu II koha töödele: Lustivere raamatukogu (Silvi Tenno) "... kuldseid käsi on vaja" ja Adavere raamatukogu (Tiina Kull) "Nüüd õitsvad kodus valged ristikheinad ... " Neis luulekavades oli küllaga seda emotsionaalsust, siirust ja südamlikkust, mida vajab kodu ja inimese teemat kandev stsenaarium. III kohti oli kolm. Salme Tralla Torma raamatukogust käsitles "Viimases koolikellas" igihaljast ja kordumatut viimase koolikevade teemat. Evi Sildniku (Tõikvere raamatukogu) stsenaarium "Sõõm puhast vett" on tänuväärt oma akuutsuse poolest - räägitakse keskkonnakaitsest. Hilda Tõnissoni (Saare raamatukogu) "Tema veri - minu verest" haarab sugestiivsuse ja elulähedusega.

Veel jäid äramärgituna sõelale Urvi Kivi (Kaarepere) kava "Rindemees, meenuta möödunut!" ja Ene Maasiku (Lümati raamatukogu) "Tere, kool!". Viimati mainitu võtsid kuulajad hästi vastu esimesel koolipäeval Pala 8-klassilises koolis.

Külas suurel sõsaral

Selle suve viimasel päeval avas Jõgeva rajooni keskraamatukogu kirjanduse kultuuriülikool oma uue õppeaasta külaskäiguga ülikooli teadusraamatukokku.

Seejärel külastati Baeri majamuuseumi, kus saadi teavet - kuulsa teadlase elust ja tulemusrikkast loometeest.