« Tagasi

Lisa senistele üritustele

Riina Paulus Punalipp(1983), 1. detsember, nr. 140, lk. 1.

 

Raamatukogukuu kolmas nädal tõi senistele raamatuüritustele lisa 14 näituse ja väljapaneku, kuue bibliograafilise ülevaate ja vestluse. 18 raamatutunni, viie viktoriini ning üheksa kirjandusõhtu ja raamatuarutelu näol.

Keskraamatukogu korraldas raamatupäeva "Sakala" tõulinnukasvanduses. Esitati põimik Gustav Suitsu luulest luuleklassiku 100. sünniaastapäeva puhuks. Veel kuulis "Sakala" rahvas vestlust kirjanduslikust Põltsamaast ja sellest, kuidas kasutada raamatukogu. Huvilised võisid ka raamatuid osta.

Aidu raamatukogus oli kirjandusõhtu teemal "Minu sõber raamat", Adaveres muinasjutuõhtu väikestele raamatusõpradele. Keskraamatukogu lasteosakond korraldas lastehommiku "Ustav sõber".

Noorteklubi "Hekto" kohtus Jõgeva kultuurimajas kirjanike Ellen Niidu ja Jaan Krossiga. Jõgeva raamatukogu poolt oli väike näitus nende seni ilmunud loomingust ja nende kohta perioodikas ilmunud artiklitest.

Palamusel ja Saarel toimusid kirjanduslikud karnevalid.

Põltsamaa kultuurimajas oli möödunud kolmapäeval raamatukogutöötajate erialapäev.

Raamatukoguhoidja elukutsest rääkis kultuurirministeeriumi raamatukogude inspektsiooni ülem Ivi Tingre, tööst noortega Fr, R. Kreutzwaldi nimelise Riikliku Raamatukogu metoodik Ene Riiet. Raamatukogutöötajad andsid eksami kirjanduse tundmises.