« Tagasi

Selgusid nupukamad

Anne Päid Punalipp(1983),8. detsember, nr. 143, lk. 3.

 

Järjekordse raamatukogukuu, ühe üritusena toimus 29. novembril Jõgeval keskraamatukogu korraldusel rajooni keskkooliõpilaste viktoriinisari.

Kahes esimeses voorus, informiinis ja viktoriinis noorsookirjandusest ning kommuitstlike noorte ettevõtmistest, kohtusid Palamuse, Mustvee, Maarja, Puurmani ja Jõgeva keskkooli ning Kaarepere sovhoostehnikumi viieliikmelised võistkonnad. Kummaski voorus vastati, kümnele küsimusele.

Teatmeteostest küsimustele vastuste otsimisel olid nobedaimad Puurmani õpilased. Neile järgnesid jõgevlased, ülejäänud võistkonnad kogusid võrdse arvu punkte.

Viktoriinis olid kõige teadjamad Kaarepere sovhoos tehnikumi õpilased, jättes Palamuse teiseks ning Mustvee ja Jõgeva jagama kolmandat-neljandat kohta.

Kolmandas voorus tuli igal võistkonnal esineda väikese luule- või isetegevuskavaga. Siin lisandus teistele Põltsamaa keskkooli võistkond, kes kahest esimesest voorust kahjuks osa võtta ei saanud.

Esitatud kavad olid nii huvitavad ja omanäolised, et zürii kaalus kaua, kellele anda võit ja au. Olid ju Jõgeva, Kaarepere ja Mustvee 1. keskkooli õpilaste esinemised niisama hästi kui võrdväärsed. Aga kiidusõnu pälvisid kõik teisedki koolid. Lõpuks otsustati parimaks tunnistada Jõgeva keskkooli õpilaste kava.

Lõppkokkuvõttes võitis Kaarepere sovhoostehnikum. Igale võistlussarjast osavõtjale jäi mälestuseks kena aabitsakukega kilekott. Parimatele ulatati lisaksveel raamat koos raamatukogukuu embleemiga