« Tagasi

Konkurss "Olen ise muinasjutuvestja"

Rutt Rimmel  Vooremaa (1995) 10. oktoober, nr. 102, lk. 4.

Juba kuuendat aastat annab  Põltsamaa lasteraamatukogu meie maakonna lastele kuni IX klassini võimaluse osa võtta loovkirjutamise .konkursist «Olen ise muinasjutuvestja». Viie aastaga on võistlustöödest kujunenud kena valik muinasjuturaamatuid ning ootame sellele täiendust sel talvelgi. Seni on meie võistlusel osalenud paljude maakoolide õpilased. Loodame huvi äratada ka suuremates koolides - Jõgeval, Mustvees, Palamusel, Tabiveres. On ju igas koolis oma noored "kirjanikud", kes ka meie konkursil võiksid sulge proovida. Siin kohal paluksimegi senisest suuremat abi kirjandusõpetajatelt ja lastevanematelt konkursi tingimuste tutvustamisel ja reklaamimisel lastele.

Võistlusest osavõtmiseks tuleb kirjutada, joonistada ja valmistada muinasjuturaamat, pidades silmas kõiki raamatule iseloomulikke tunnuseid (kaaned, tiitlelleht autori nime ja pealkirjaga jne.), Soovitav oleks lisada raamatu lõppu andmeid (vanus, kool, elukoht) tegijate kohta. Teretulnud on ka nn. pereraamatud, kus lapsi on raamatu vormistamisel abistanud nende vanemad. Sel juhul peaks kõikide tegijate nimed kajastuma tiitellehel. Hindamisel arvestatakse muinasjutu sisu ja originaalsust, kujundust ja raamatu korrektsust.

Tööd palume saata 20. novembriks Põltsamaa lasteraamatukokku (Veski tn. 3, Põltsamaa EE2353). Premeeritud töid ei tagastata. Parematest muinasjuturaamatutest korraldame rändnäituse maakonna raamatukogudes.

Ja lõpetuseks selle aasta teemast. Lastel tuleb seekord kirjutada muinasjutt heast haldjast. Erinevalt eelmistest aastatest anname ette muinasjutu algusread, millest peab täpselt kinni pidama:

«Ennevanasti kaugel-kaugel väikesel saarel elas oma tillukeses majakeses imehea haldjas. Ühel hommikul, kui tema kaaslane veel magas ... »